Laporta: 'El Clásico niet doorslaggevend'

Het is razend spannend in de Spaanse La Liga. Real Madrid en Barcelona strijden aan kop van de ranglijst met een miniem verschil. De naderdende El Clásico in Madrid kan de doorslag geven. Barca-voorzitter Laporta maakt zich niet druk.

Het verschil op de ranglijst van de Primera División tussen FC Barcelona en Real Madrid slechts twee punten in het voordeel van de Catalanen. Barcelona gaat op 11 april op bezoek bij De Koninklijke. Dat duel wordt volgens Barça-voorzitter Joan Laporta erg belangrijk, maar niet beslissend.

"We zullen zien hoe belangrijk die wedstrijd wordt", vertelt Laporta donderdag op de
clubsite van Barcelona. "Als beide teams zo doorgaan en het verschil op de ranglijst nog steeds zo klein is als wij naar het Bernabeu gaan dan zal het zeker een belangrijke wedstrijd zijn. Maar misschien zijn er voor dat duel wel andere dingen gebeurd en is de wedstrijd niet doorslaggevend."

Real-spelers Cristiano Ronaldo en Kaká bestempelden El Clásico onlangs wel als doorslaggevend. Volgens Laporta hebben zij dat nodig om zich te kunnen motiveren. "Maar onze spelers zullen ook zeer gemotiveerd zijn", verzekert Laporta. clubsite