Joran: Natalee ligt in moeras verstopt

Natalee Holloway zou na haar dood zijn verstopt in een moeras op Aruba. Joran van der Sloot heeft dit in een interview met de Duitse zender RTL gezegd. Later deze week staat nog een interview met Van der Sloot gepland.

Peter Blanken, hoofdofficier van Justitie op Aruba, denkt dat Joran deze verklaring heeft verzonnen om labiel en ongeloofwaardig over te komen. Het is de zoveelste verklaring waar Van der Sloot mee komt. Ook Peter R. de Vries denkt dat Joran met opzet weer een ander verhaal heeft verzonnen. "Joran begrijpt dat hij baat heeft bij het ophangen van verschillende versies. Daarmee zwakt hij af dat hij voor onze geheime camera een bekentenis aflegde tegen een vriend. Maar toen waande hij zich onbespied."

Hoofdofficier Peter Blanken zegt dat de kans om Natalee terug te vinden uiterst klein is. Het moeras waar Joran over spreekt is gedeeltelijk onderzocht, "maar al snel werd duidelijk dat deze verklaring van leugens en fantasie aan elkaar hangt. Tijdstippen kloppen niet, genoemde getuigen ontkennen."

"Als ze daar zou zijn achtergelaten, is de kans haar terug te vinden uiterst klein. Er zou al na enkele dagen niets meer van haar gerest hebben dan gefragmenteerde bot- en tandresten, en wellicht een plastic schoen", aldus Blanken.

Ook op het forum is een discussie over de nieuwe bekentenis.