Lotus blij met snelle betrouwbaarheid

Het Formule 1-team Lotus F1 is blij dat de eerste bolide betrouwbaar lijkt te zijn. Testcoureur Fairuz Fauzy reed vandaag de eerste officiële testkilometers in de auto van het Maleisische team en kwam tot 76 ronden. Het andere nieuwe team Virgin Racing reed maar tien ronden en eindigde de dag als laatste, 0,6 seconden achter de Lotus T127.

Technisch directeur Mike Gascoyne was uitermate tevreden na de eerste testdag. "We hadden geen echte problemen. Enkele kleine probleempjes met de temperaturen in de eerste runs, maar dat is te verwachten. Maar over het algemeen was de betrouwbaarheid uitstekend," zei Gascoyne tegen Autosport. "We hadden de stuurbekrachtiging nog niet ingeschakeld, dus toen het opdroogde waren de krachten te groot om nog goed te kunnen rijden. Ondanks dat was het een uitstekende dag voor het team en alles verliep beter dan we hadden durven hopen."

Gascoyne zegt dat het Maleisische team nu vanuit de betrouwbaarheid gaat werken aan de snelheid. Het project is pas in september opgestart en verloopt momenteel meer dan voorspoedig. "We waren niet bevreesd over de betrouwbaarheid, maar je moet eerst met een auto rijden om te zien wat er gebeurt. We gaan nu werken aan de prestaties en kijken hoe snel de auto is."