Amerikaan vermoordde katten van vriendin

Een man uit New York heeft vermoedelijk stiekem vijf katten van zijn vriendin vermoord en een zesde gemarteld. De nietsvermoedende vrouw bleef de dode dieren steeds maar weer door nieuwe vervangen.

De 36-jarige man stond terecht wegens het vermoorden van vijf katten en martelen van een zesde, maar heeft slechts de moord op één kitten bekend. Dit beestje werd door zijn vriendin gevonden met een gebroken nek. Dat gebeurde in januari 2009. In oktober 2008 was hij bij haar ingetrokken.

De vrouw heeft verklaard dat ze een van haar andere katten achter de wasdroger had gevonden, met een gebroken kaak, het bekje vol met vlekkenwater en letsel aan het kopje doordat het geslagen was. In de vier maanden die erop volgden werden nog eens vier katten vermoord. Elke keer dat er een kat was doodgegaan, haalde ze een nieuwe in huis.

De rechter legde de man geen straf op, op voorwaarde dat hij wekelijks therapie volgt en uit de buurt van zijn inmiddels ex-vriendin blijft. De kattenmoordenaar had maximaal twee jaar cel kunnen krijgen.