El Hamdaoui: "We waren absoluut de baas in Breda"

Mounir El Hamdaoui vertrouwt erop dat AZ nog Europees voetbal kan halen. Dinsdagavond eindigde het treffen met NAC Breda in een domper (1-1), nadat AZ voor de zoveelste keer een voorsprong uit handen had gegeven.

AZ speelde beter dan het matte NAC, dat een late gelijkmaker aantekende. "Dit is heel zuur. Behoudens de eerste vijftien minuten, hebben we gewoon goed gevoetbald. We hebben kansen gecreëerd, dan is het erg vervelend dat we in de laatste minuut de gelijkmaker moesten incasseren. We waren absoluut de baas in Breda. Het is jammer dat we dat niet in meer doelpunten konden uitdrukken", was de reactie van El Hamdaoui op de clubsite van AZ.

"Na ons doelpunt proefde ik erg veel zelfvertrouwen bij het team. We stonden voor en speelden goed: dat voelden we. Dan heb je zin om te voetballen. 'Het gaat goed komen', dacht ik. Na de gelijkmaker hadden we misschien ook nog recht op een strafschop."

Die strafschop kwam er niet. Het verschil tussen één schamel punt en de volle buit is groot. Vooral met het oog op Europees voetbal. El Hamdaoui gaat echter niet bij de pakken neerzitten. "Als we zo blijven spelen, gaan we Europees voetbal halen. Maar je hebt er niks aan als je goed speelt zonder resultaat te halen. Maar het halen van Europees voetbal, daar ben ik absoluut van overtuigd. De volledige ploeg heeft die overtuiging. We hebben kwaliteit genoeg in deze selectie. Het moet goed komen. We gaan ervoor", besloot de aanvaller.