'Ajax-talent Eriksen debuteert mogelijk tegen NAC Breda'

Martin Jol heeft Christian Eriksen opgenomen in zijn wedstrijdselectie voor het komende competitieduel met NAC Breda. Dit liet de trainer van Ajax vandaag weten. Hij is erg tevreden met de recente ontwikkeling van het zeventienjarige talent.

Afgelopen zaterdag kwam de aanvallend ingestelde middenvelder één helft binnen de lijnen tijdens het oefenduel met de amateurs van Ajax (7-0 winst). Ook werkte Eriksen vandaag 45 minuten af in de oefenwedstrijd tegen FC Groningen (1-1). In beide wedstrijden liet de jonge Deen een goede indruk achter en daarom zou Jol hem mogelijk al willen laten debuteren in de Eredivisie.

Jol vertelde eerder dat Eriksen het niveau makkelijk aankan. Nu gaf hij ook te kennen dat de A-junior deel uit zal maken van de wedstrijdselectie. "Eriksen is een dynamische speler met veel overzicht. En ja, hij zit zondag bij de selectie", aldus Jol.

De oefenmeester gaf nog niet prijs wie de geblesseerde Marko Pantelić in de punt van de aanval zal vervangen. De spits heeft nog altijd last van een hamstringblessure.