Tientallen in protestmars tegen pedo's

Door Wijk bij Duurstede is gisteravond een protestmars met enkele tientallen mensen gelopen. De demonstranten eisen van burgemeester Guus Swillens dat hij iets doet aan de twee veroordeelde pedoseksuelen die in de stad wonen.

Stop Kinderporno organiseerde de mars nadat zij erachter kwamen dat er een veroordeelde pedoseksueel in hun wijk woont. De inwoners waren hier niet van op de hoogte. Toen daar eenmaal onrust over ontstaan was, bleek dat er nog een tweede persoon in de buurt woont die eerder veroordeeld is voor kindermisbruik.

Burgemeester Swillens heeft laten weten dat de mars rustig verlopen is en dat hij een groep van veertig tot vijftig mensen op het plein bij het gemeentehuis heeft ontvangen. "Ik was niet uitgenodigd door de organisatie van de protestmars, maar omdat ik had gehoord dat ze mij mogelijkerwijs wat wilden aanbieden, gaf ik hen graag de gelegenheid. Er is geen petitie aangeboden, dat gebeurt later", liet Swillens weten.

Afgelopen dinsdag was de eerste bijeenkomst voor inwoners van Wijk bij Duurstede die de gemeente organiseerde. In de eerste maand van het nieuwe jaar zal een tweede gesprek plaatsvinden. Hiervoor zijn buurtvertegenwoordigers uitgenodigd en zal gesproken worden over eventueel te nemen actie.

Met dank aan Paul voor de submit.