Benítez: "Beter dan de teams die doorgaan"

Liverpool sneuvelde gisteravond in de Champions League. De 1-0 zege bij Debrecen was niet voldoende. Toch denkt trainer Rafael Benítez dat een fit Liverpool sterker is dan Olympique Lyon en Fiorentina.

Het was een bittere pil voor het team dat de laatste jaren vooral furore maakte in de Champions League. Toch denkt Benítez dat zijn ploeg volgend seizoen gewoon weer op het hoogste Europese podium zal staan. "Ik ben er honderd procent zeker van dat we ons bij de beste vier gaan spelen", zei hij na afloop tegen Sky Sports. "We hebben vanavond erg goed gespeeld en getoond dat, wanneer iedereen fit is, we sterker zijn dan de teams die doorgaan."

De Spaanse coach wijt de uitschakeling dan ook aan de blessures waar het team mee kampte. "Vandaag waren Gerrard en Lucas terug. We controleerden de wedstrijden en hadden meer goals kunnen maken. In de meeste partijen speelden we vrij goed, maar we hebben een aantal teleurstellende late tegentreffers moeten verwerken en bij Fiorentina hebben we het niet goed gedaan. Maar dat is voetbal."