Derdeklasser vernedert Real Madrid

Real Madrid heeft zich in de vierde ronde van de Copa del Rey geblameerd door bij stadsgenoot AD Alcorcn met maar liefst 4-0 de boot in te gaan.

Alcorcn, dat normaal uitkomt in de Segunda Divisin B, het derde niveau in Spanje, nam in het eigen Municipal de Santo Domingo brutaal de leiding via Borja. De verbouwereerde bezoekers hadden geen idee wat hen overkwam en wisten de bal geen moment in de ploeg te houden. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Alcorcn via een eigen doelpunt van lvaro Arbeloa en en een treffer van Ernesto een 3-0 ruststand verkreeg.

Real, dat sterspelers Iker Casillas, Kak, Xabi Alonso en Sergio Ramos buiten de selectie hield om ze rust te geven, bleek ook in de tweede helft nog hinder te ondervinden van de onderschatting. Opnieuw Borja scoorde, en de 4-0 was een feit. Een tegengoal zat er niet in, ondanks de rentree van Ruud van Nistelrooij in de tweede helft, en de basisplaatsen voor Royston Drenthe en Rafael van der Vaart. De Koninklijke krijgt de kans de vernedering recht te zetten in de return, die over twee weken in het eigen Santiago Bernabu plaatsvindt.

Submitter:  Bron: FOK!sport