AZ en curator deze week om de tafel

De clubleiding van AZ krijgt deze week duidelijkheid van de curator over de verkoop van de club, bevestigt algemeen directeur Toon Gerbrands.

Morgen of uiterlijk woensdag vindt er een ontmoeting plaats tussen de curator en een delegatie van AZ, weet het Algemeen Dagblad. Namens de Alkmaarders zijn Gerbrands, financieel directeur René Nielissen en technisch directeur Marcel Brands aanwezig bij het gesprek.

Het lijkt zo goed als uitgesloten dat de curator deze week aan de club bekend maakt dat er een koper voor AZ is gevonden. Volgens Gerbrands, die zich verbaasde over de vermeende interesse vanuit de miljardairsfair in Rusland, is het bedrag van 35 miljoen euro uit de lucht gegrepen.

Bovendien is het voor AZ niet interessant hoeveel geld er wordt betaald. Gerbrands: "Wat het oplevert gaat naar de boedel", aldus de algemeen directeur. Gesprekken met eventuele kopers lopen daarom ook niet via AZ, maar via de curator. Voor de shirtsponsoring zijn er voldoende geïnteresseerden. Er liggen aanbiedingen voor sponsoring per wedstrijd, maand en per jaar. Ook voor volgend seizoen is er interesse.