Franse geldloper verdwijnt met 10 miljoen

De Franse autoriteiten maken vandaag jacht op een geldtransporteur die er met ruim 10 miljoen euro vandoor is gegaan. Tony Musulin bleef gisteren zoals gewoonlijk met draaiende motor in een gepantserde bus bij een bank in Lyon wachten op twee collega's. Toen die terugkwamen was de man echter met de bus en veertig gevulde geldzakken verdwenen.

Het voertuig werd later leeg aangetroffen bij de plaats Vénissieux in het zuidoosten van Frankrijk. De 39-jarige man heeft zijn actie vermoedelijk goed voorbereid. Zijn 'flat was vrijwel leeg, de koelkast was leeg en zijn papieren zijn verdwenen', aldus de aanklager vandaag in Franse media. De man woonde alleen.

De buit zou ongebruikelijk groot zijn geweest, omdat transporteurs niet met meer dan 6 miljoen euro op pad mogen. Het is onduidelijk of de regels overtreden zijn of dat de verdachte als teamchef mogelijk voor een grote buit heeft gezorgd.

Collega's beschrijven de man als zwijgzaam. De afgelopen maanden zou hij een enkele keer hebben geklaagd over zijn inkomen.