Fabrizio vervanger Kallio bij Pramac

Suberbike-coureur Michel Fabrizio zal in de MotoGP drie races gaan rijden voor het Pramac Ducati-team. Die renstal zal vaste rijder Mika Kallio voor drie races naar het fabrieksteam van Ducati vertrekken. Fabrizio hoefde niet na te denken over de mogelijkheid die hem geboden werd.

"Ik wil Ducati en Pramac graag bedanken voor dit geschenk. Brno is mijn favoriete circuit en daarom een mooie plek om terug te komen nadat ik op de Sachsenring in 2007 voor het laatst op een MotoGP-machine heb gereden. Ik weet dat ik niet veel kan verwachten, omdat de GP9 behoorlijk verschilt van mijn normale motor. Het lijkt me dan ook het beste om gewoon lol te hebben. Ik wens Casey alle goeds en hoop hem snel weer in goede vorm terug te zien," zei Fabrizio.

Met Casey bedoelt Fabrizio fabriekscoureur Casey Stoner die vanwege zijn fysieke gesteldheid drie races niet in actie zal komen. "Ook wil ik graag mijn beste wensen overmaken naar Casey en ik hoop dat we hem snel weer op het circuit zullen zien," zei Kallio over de zieke Stoner.

Zelf is de Fin blij dat hij een kans bij het fabrieksteam van Ducati krijgt. ""Ik kon het amper geloven toen ik de telefoon opnam. Ik ben erg trots om de komende drie races te rijden voor het Ducati Marlboro-team. Ik verwacht natuurlijk niet direct een seconde sneller te gaan, want onze machines lijken erg op elkaar, maar ik hoop wat goede resultaten te behalen voor het team. Het zal een enorme eer worden."