'Oud-Ajacied Maxwell bijna rond met Barça'

Oud-Ajacied Maxwell gaat Internazionale mogelijk verlaten voor een dienstverband bij FC Barcelona. De back is volgens Sky Sport Italia in een vergevorderd stadium met de Catalanen.

Bij Barça kan de Braziliaanse verdediger een contract voor vijf seizoenen tekenen en volgens het eerder genoemde medium is de overgang zelfs al bijna afgerond. De prioriteit van Barcelona ligt deze zomer bij het kopen van een linksback. De club uit Catalonië wil Maxwell zelfs het riante salaris van 3,7 miljoen euro per jaar bieden als hij een vijfjarig contract wil ondertekenen.

De voormalige speler van Ajax wordt door kenners bestempeld als één van de beste backs in de wereld en is sinds zijn komst bij Inter (in 2006) alleen maar verder gegroeid. Desondanks zette Inter-trainer José Mourinho de verdediger afgelopen seizoen meermaals op de bank ten faveure van Davide Santon. Het talent komt uit de eigen jeugd en tekende onlangs een nieuw contract bij de Milanezen. Het contract van Maxwell bij de Italianen loopt in 2010 af.