[EK -21] Overzicht Groep A

Vandaag werden op het EK onder 21, dat in Zweden wordt gehouden, de eerste wedstrijden in Groep A gespeeld. Het gastland nam het op tegen Wit-Rusland en Italië kruiste de degens met Servië. Hieronder vind je een overzicht van groep A.

Zweden walst over Wit-Rusland

Zweden heeft voor eigen publiek een uitstekende stap gezet richting de halve finales. Wit-Rusland was de tegenstander in Malmö, en was aanvankelijk de betere van de twee. Toch leverde dit weinig kansen op, tot tien minuten voor rust. Sergei Kislyak ramde de bal toen keihard in de Zweedse goal. De Wit-Rus zag de Zweden echter direct krachtig opveren, want door een afstandsschot van Rasmus Elm was het al een minuut later gelijk.

En Zweden ging door. FC Groningen-spits Marcus Berg kreeg de bal aangespeeld op de rand van de zestien, speelde een paar verdedigers uit en verschalkte doelman Pavel Chesnovski. De aanvaller zorgde voor rust zelfs nog voor de 3-1. Ook na rust was Zweden beter. Tien minuten voor tijd maakte Berg zijn hattrick compleet middels een mooie volley. De goal van de dag was toen echter pas in de maak. In de slotminuut schoot Gustav Svensson de bal prachtig in de kruising: 5-1.

Italië houdt Servië nu wel tegen

Twee jaar geleden maakte Servië in Nijmegen korte metten met de inaccurate Italianen; het werd toen 1-0. De twee landen stonden ook in Helsingborg weer tegenover elkaar. De Italianen waren andermaal de betere, maar konden slechts sporadisch gevaar stichten. Servië trachtte iets te proberen via de counter, maar Miralem Sulejmani en zijn mannen kregen weinig bruikbare ballen.

Ook in de tweede helft was het meer van hetzelfde. De beste kansen waren echter voor de Serven, net als twee jaar terug. Het enige verschil was echter dat de poging van dichtbij van Nenad Tomović werd gered door de Italiaanse doelman, en dat Gojko Kačar's omhaal niet verder kwam dan de doelpaal. De twee landen zouden uiteindelijk de punten delen.