Mollez wil graag naar Sparta

Als het aan de Belg Peter Mollez ligt, vertrekt hij in januari naar Sparta Rotterdam. De doelman van KV Kortrijk ziet een overstap naar Rotterdam wel zitten.

Mollez, die naar verluidt ook door De Graafschap en FC Den Bosch gevolgd zou worden, doet in het Algemeen Dagblad bijna een open sollicitatie: "
Sparta Rotterdam is een mooie club. Ik volg de Nederlandse competitie op de voet. Sparta heeft een historisch stadion en in de voorbereiding hebben wij in Zeeland tegen elkaar geoefend. Ik zie een transfer naar Sparta wel zitten, daar ben ik heel eerlijk in. Maar eerst moet alles concreet worden."

Verder geeft Mollez aan dat hij zo goed als zeker vertrekt bij Kortrijk, waarna hij nog maar eens benadrukt hoe graag hij naar Rotterdam wil komen: "Mijn contract bij KV Kortrijk loopt af en de kans is minimaal dat ik zal bijtekenen. Een transfer naar Nederland is een mooie uitdaging. Sparta lijkt mij een geweldige stap op dit moment in mijn loopbaan, daar draai ik niet omheen. Brian Vandenbussche en Kenny Steppe zitten bij Heerenveen, ik wil best de derde Belgische doelman in de eredivisie zijn."

Sparta is op zoek naar een doelman die kan concurreren met Harald Wapenaar en Cor Varkevisser. Behalve Mollez zou ook diens landgenoot Brian Vandenbussche, op een zijspoor beland bij SC Heerenveen, in beeld zijn.