Been: "John maakt pas in 2009 zijn debuut"

Collins John werd bestempeld als de grootste aanwinst van NEC van dit seizoen. De aanvaller, die gehuurd is van Fulham, heeft echter nog geen speelminuut gemaakt in het eerste elftal van de Nijmegenaren.

De trainer van NEC, Mario Been, zegt dat dat voorlopig ook niet zal gaan gebeuren. "Ik verwacht dat hij pas volgend jaar zijn debuut gaat maken. Heel treurig. Als je een speler van zijn kaliber aantrekt, is het jammer dat hij niet inzetbaar is."

Mede door de naweeën van een spierblessure in zijn linkerbovenbeen, speelde John pas tweemaal in het beloftenelftal van NEC. Aanstaande maandag zal hij voor het eerst sinds september weer een wedstrijd voor Jong NEC spelen. "Collins kan heus wel voetballen. Dat heeft hij afgelopen week op de training weer laten zien. Tijdens de partijtjes zei ik nog tegen Ron (de Groot, assistent-trainer): Potverdorie, deze jongen heeft zoveel talent! En onze looptrainer is onder de indruk van zijn kracht en snelheid. Maar ja, conditioneel is hij nog lang niet in orde," aldus Been.