Uitslagen Italië speelronde 13

Dit weekend werd in Italië de dertiende speelronde in de Serie A afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

Fiorentina won de topper tegen Udinese, een wedstrijd met veel doelpunten: het werd 4-2. Udinese kwam in een half uur op voorsprong dankzij Antonio Floro Flores en kregen de meeste kansen. In de tweede helft kwam Fiorentina terug, Adrian Mutu ontsnapte aan een rode kaart na een elleboogstoot en benutte een penalty. Het werd 4-1 dankzij twee treffers van Riccardo Montolivo en één van Alberto Gilardino. In de 83e minuut maakte Antonio Di Natale de eretreffer door een strafschop na een overtreding van Gianluca Comotto die wel rood kreeg. Daarmee klimt Fiorentina een paar plaatsen.

Inter Milan heeft het topduel tegen Juventus gewonnen. Dankzij het doelpunt van Sulley Muntari blijven de Nerazzuri koploper in de Serie A. Juventus had gedeeld koploper kunnen worden, maar de ploeg uit Turijn had de wedstrijd in dat geval moeten winnen. De Bianconeri echter zagen drie punten verloren gaan. In de 72e minuut kreeg de ploeg van Claudio Ranieri een tegentreffer van Sulley Muntari. In de tweede helft maakte Marco Marchionni plaats voor de ervaren Mauro Camoranesi en moest Amauri het veld ruimen voor pinchhitter Vincenzo Iaquinta. Ondanks deze wijzigingen wist Juventus de gelijkmaker niet meer te vinden.

Na een slechte competitiestart klimt AS Roma weer wat omhoog. De Romeinen wonnen zondagmiddag 3-0 op bezoek bij Lecce. Roma heeft veel vertrouwen kunnen halen uit de 1-0 zege van vorige week op aartsrivaal Lazio. De ploeg van Luciano Spalletti opende de score na elf minuten. Mirko Vucinic maakte de 0-1 en de bezoekers kwamen op slag van rust op 0-2, waarna Francesco Totti vier minuten na de pauze de wedstrijd op slot gooide: 0-3.

Lazio Roma verspeelde in eigen stadion twee punten tegen Genoa. De bezoekers namen halverwege de tweede helft de leiding via Diego Milito, maar Ousmane Dabo redde tien minuten voor tijd een punt voor Lazio: 1-1. Antonio Cassano scoorde tweemaal namens Sampdoria tegen Catania, eindstand: 3-0. Napoli, dat momenteel op de vierde plek staat, kon niet profiteren van de nederlaag van Juventus tegen Inter. Ezequiel Lavezzi leek in de 84e minuut het winnende doelpunt te maken tegen Cagliari, maar dat kwam in de laatste minuut nog op 2-2 via Daniele Conti.