FOK!: Zidane beste Fransman ooit

Zinedine Zidane is door de users van het FOK!forum verkozen tot beste Franse voetballer aller tijden. In de finale was hij veel te sterk voor Michel Platini.

Zidane begon zijn carrière bij Cannes, alvorens hij bij Bordeaux furore maakte. Nadat Juventus hem naar Italië haalde werd de middenvelder een echte wereldster, en won hij met het nationale elftal bovendien het Wereldkampioenschap alsmede het Europees kampioenschap in respectievelijk 1998 en 2000. De Fransman is tevens de duurste speler uit de geschiedenis. Het bedrag dat zijn laatste werkgever Real Madrid in 2001 voor hem neertelde is nog altijd het hoogste dat ooit voor een voetballer is betaald.

In de finale van het toernooi versloeg hij Platini met duidelijke cijfers: 35-7. Op weg naar de eindstrijd versloeg Zizou achtereenvolgens Bixente Lizarazu, Olivier Kapo, Just Fontaine, Marcel Desailly, Jean Tigana, Raymond Kopa en Eric Cantona. Platini was achtereenvolgens voor Pascal Vahirua, Jérémy Toulalan, Grégory Coupet, Frank Leboeuf, Didier Deschamps, Raymond Kopa en Eric Cantona te sterk.

Eerder al werden er toernooien gehouden rondom de landen Brazilië, Duitsland, Engeland, Nederland en Spanje. Momenteel kan er gestemd worden voor ronde 1 van het toernooi om de beste Argentijn aller tijden. Meestemmen? Klik dan hier.