Uitslag Manchester City - FC Twente

FC Twente is er niet in geslaagd om Manchester City in eigen huis te verslaan. De Twentenaren gingen met 3-2 ten onder tegen de miljoenenploeg.

De wedstrijd begon dramatisch voor Twente. Na twee minuten was het Shaun Wright-Phillips die het net wist te bollen. Twente vond zijn ritme niet maar kwam na ruim een kwartier spelen toch op gelijke hoogte. Bijna op identieke wijze sloop Elia op snelheid achter de Engelse verdediging en schoot beheerst binnen in de lange hoek. Boschker hield Twente daarna nog een paar keer op de been, na schoten van Manchester-spits Jo, waardoor de mannen met een 1-1 stand aan de thee gingen.

City begon wederom sterker aan de tweede helft. Jo, Ireland en Wright-Phillips probeerden de 2-1 te noteren maar de bal verdween niet tussen de palen. Die score kwam er in 57ste minuut dan alsnog. Robinho drong de zestien binnen, kapte een verdediger uit en krulde de bal prachtig in de rechter kruising, buiten het bereik van Sander Boschker. Vijf minuten later lag de bal er alweer in aan Twente kant. Benjani kreeg veel ruimte en schoot, via een verdediger, langs de op het verkeerde been gezette Twente-keeper. En drie minuten later moest City-keeper Joe Hart alweer vissen. Twente-aanvoerder Rob Wielaert kopte raak na een corner. Twente ontsnapte twee keer, omdat Robinho twee keer de binnenkant van de paal raakte maar de bal de lijn niet passeerde. Ook Twente kreeg echter kansen op de gelijkmaker. Met name Huysegems dook een paar keer gevaarlijk op, maar had het vizier niet op scherp.

Karakteristieken

Manchester City - FC Twente 3-2
2’ Wright-Phillips 1-0