Webber: "Hamilton verdient titel"

Mark Webber is van mening dat Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Brazilië zijn eerste wereldtitel veilig mag stellen. De coureur van Red Bull Racing liet dit dinsdag weten. Andere coureurs hadden de afgelopen periode forse kritiek op zijn rijgedrag.

"Lewis Hamilton heeft een erg goed seizoen gereden. Als Lewis de wereldtitel zou winnen, dan zou dat verdiend zijn," aldus Webber in zijn column op BBC Sport. "Als ik tussen Hamilton en Massa moet kiezen, dan kies ik dus voor Hamilton. Maar de beste rijder van het seizoen is denk ik toch Robert Kubica. Hij was de meest consistente rijder en maakte de minste fouten van iedereen."

Toch had Webber ook nog wat te zeggen over de rijstijl van Hamilton gedurende de Grote Prijs van China. "Ik vind alleen dat Lewis te vaak van lijn veranderd in de remzones. Dit is waarschijnlijk ook waarvoor hij is bestraft in Japan, al was dat lang niet het ergste wat ik hem heb zien doen. Hij is er een paar keer goed mee weggekomen. Zelf ondervond ik in Monza nadeel van zo'n actie van Hamilton, maar ik heb er destijds niets over gezegd. Hij pakt het gewoon net wat anders in de remzones."