[DTM] Uitslag race Barcelona

Paul di Resta heeft de DTM-race in Barcelona winnend afgesloten. De Brit wist Timo Scheider in een rechtstreeks gevecht te verslaan en deed goede zaken in de stand om het kampioenschap. De van pole-position gestarte Bernd Schneider maakte de top 3 compleet. Christijan Albers finishte als elfde.

Bij de start kwam Bernd Schneider niet helemaal goed weg wat hem de leiding kostte. Di Resta en Scheider wisten te profiteren. In het gevecht dat volgde kon eigenlijk niemand zich mengen. Matthias Ekstrom reed nog wel even op kop, maar feitelijk alleen als gevolg van zijn extreem late eerste pitstop. Scheider wist de leiding te behouden tot na de eerste serie pitstops. Di Resta wist aan hem voorbij te gaan waarna de Brit een kleine voorsprong opbouwde. Di Resta finishte met 4,5 seconden voorsprong op de Duitser.

Met name in het slotstuk van de race waren er enkele kleine incidenten tussen diverse coureurs. Meest opvallende moment was het gevecht tussen Ekstrom en Jamie Green in de laatste ronde. Dit is nog in onderzoek bij de wedstrijdleiding.