Verkerk: "Eind 2008 in top 100"

Na jarenlang blessureleed is Martin Verkerk dit jaar weer aan een opmars bezig. Afgelopen week haalde hij de halve finale van het challengertoernooi in Karlsruhe en komt zo in de buurt van de top 300.

"Ik had gedacht dat ik langer in de futures zou blijven hangen. Het zegt wat dat ik nu zo snel op dit niveau meedraai. Ik had dit in mijn dromen niet verwacht. En weet je wat ook mooi is? Mijn ouders, die de afgelopen drie jaar het nodige met me hebben meegemaakt, zijn hier komen kijken. Ik kan je vertellen dat mijn vader nu met een dikke glimlach aan de bar zit," aldus Verkerk na zijn verloren partij afgelopen zaterdag.

Komende twee weken speelt Verkerk Challengers in Italië, in juli die van Scheveningen. Daarna volgt de Dutch Open, een ATP-toernooi waarvoor hij een wild card kreeg. Een snelle doorbraak is niet het doel."Ik ga me er niet aan vastklampen. Ik heb me voorgenomen dat het al heel mooi zou zijn als ik aan het einde van het jaar in de top 100 sta."

Verkerk verwacht ook nog een wild card voor het toernooi in Rosmalen. "Toernooidirecteur Marcel Hunze is serieus bereid het te overwegen. Het is niet meer dan terecht dat ik daarvoor in beeld ben. Na Robin Haase sta ik zo’n beetje als enige Nederlander goed te tennissen op dit moment. Ik twijfel alleen of ik het moet doen. Het is immers maar een weekje op gras, terwijl het nu op gravel zo goed gaat."