Nivo Sparta, Kloetinge gedegradeerd

Zaterdag degradeerden nog twee clubs uit de hoofdklasse. In de zaterdaghoofdklasse B viel het doek voor Nivo Sparta en Kloetinge.

Omdat concurrent Nunspeet de avondwedstrijd bij DOVO won, wisten beide clubs rond negen uur 's avonds dat ze gedegradeerd waren. Dit was na een gelijkspel van Kloetinge tegen Bennekom en een nederlaag van Nivo Sparta tegen AFC Ajax die middag al zo goed als zeker, maar de bevestiging volgde dus een paar uur later.

Kloetinge speelde drie jaar op rij in de hoofdklasse, na de promotie in 2005. De Zeeuwen wisten slechts drie wedstrijden te winnen en kwamen maar tot dertien punten. Eigenlijk waren dit er veertien, maar de KNVB trok een punt van het totaal af na ongeregeldheden tijdens de thuiswedstrijd tegen Spakenburg. Kloetinge schoot ook slechts vijftien keer raak, terwijl het wel 46 tegengoals incasseerde. De ploeg van trainer Diederik Hiensch was dan ook duidelijk de minste en liep het hele seizoen achter de feiten aan.

Promovendus Nivo Sparta wist her en der wel opvallende resultaten te boeken, maar kwam toch ook wat tekort voor het hoogste niveau. Ook de ploeg uit Zaltbommel kon slechts drie keer winnen en incasseerde liefst 48 tegengoals. Wel wist het meer te scoren dan Kloetinge, want men mocht 23 keer juichen. Al met al behaalde Nivo Sparta vijftien punten. De trainerswissel Frans Grondman voor Bert Ruijsch zette ook geen zoden aan de dijk. Volgend seizoen mag de ervaren trainer Philip den Haan proberen om Nivo Sparta, dat de bekende FOK!-user tong80 als trouw supporter heeft, weer te laten promoveren.

Submitter:  Bron: FOK!sport