Uitslag Fenerbahçe - Chelsea

In Istanbul heeft Fenerbahçe vandaag wederom voor een verrassing gezorgd. Tegen Chelsea kwam het ongelukkig op achterstand, maar werd er uitstekend teruggevochten: 2-1.

Na enkele speldenprikjes van beide zijden lag de bal voor het eerst in het net na een klein kwartier. Florent Malouda gaf de bal hard voor, en via de voet van Deivid belandde de bal in het doel van Volkan Demirel. Even later was het al bijna 0-2 voor Chelsea; een prachtschot van Mickaël Essien raakte slechts de bovenkant van de lat. De Turken kwamen in de eerste helft niet veel verder dan counteren en schieten van afstand, hetgeen niet bepaald gevaarlijk was voor Chelsea-doelman Carlo Cudicini.

In de tweede helft kwam Fenerbahçe steeds vaker gevaarlijk naar voren, terwijl ook de bezoekers kansen kregen om de voorsprong uit te bouwen. Na een dik uur spelen ontplofte het Sükrü Saraçoglu-stadion. Een uitstekende pass van Mehmet Aurélio bracht invaller Kazim Kazim oog in oog met Cudicini. De Brits-Turkse invaller ramde daarop de bal in de verre hoek, om de clubs daarmee op gelijke hoogte te brengen. De Turken roken bloed en dat leverde tien minuten voor tijd zelfs de voorsprong op. Een geweldig afstandsschot van Deivid maakte zijn fout in de eerste helft meer dan goed en zorgde voor de tweede Turkse goal. De wedstrijd zou eindigen bij een 2-1 stand, waardoor Chelsea thuis vol aan de bak moet.

Fenerbahçe SK (TUR) - Chelsea FC (ENG) 2-1
13' Deivid (e.d.) 0-1
65' Kazim Kazim 1-1
81' Deivid 2-1

Arbiter: Claus Bo Larsen (DEN)
Stadion: Sükrü Saraçoglu, Istanbul