Jong Oranje klopt Estland

Jong Oranje heeft de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland met 3-0 gewonnen. Makkelijk kwam de overwinning echter niet tot stand.

Vooral de eerste helft verliep voor Nederland zeer moeizaam. Estland liet zich ver terugzakken waarna het gebrek aan scorend vermogen Oranje duidelijk werd. De enkele kansjes die het kreeg werden niet benut.

In de tweede helft opende de kersverse Nederlander Jonathan de Guzman de score. Hierna kregen onder meer Luigi Bruins, Evander Sno en De Guzman kansen, maar gescoord werd er lange tijd niet. Pas in de 82e minuut lukte het invaller Ismaïl Aissati de score te verdubbelen. In de blessuretijd zorgde wederom De Guzman voor een mooi einde door een vrije trap op een meter of twintig schitterend achter de kansloze Estse doelman te krullen. De eindstand werd daarmee bepaald op 3-0.