Vergoossen: "Spel PSV niet acceptabel"

PSV-trainer Sef Vergoossen trok zaterdagavond, na afloop van het duel tegen Excelsior (2-1), de conclusie dat de Brabanders tegen dezelfde problemen aanliepen als een drie dagen geleden. Toen won de ploeg uit de Lichtstad met 3-1 van Sparta Rotterdam.

"Excelsior speelde goed georganiseerd en hield de ruimtes klein. Daar hadden we opnieuw moeite mee. Vooral in de tweede helft was de uitvoering niet acceptabel", was de analyse van Vergoossen.

Invaller Danny Koevermans zorgde er eigenhandig voor dat de drie punten in Eindhoven bleven. "We hebben heel veel geluk gehad," ging Vergoossen verder. "Toen het tweede doelpunt uitbleef, werd het bij ons steeds onrustiger. De ene helft van de ploeg dacht naar voren, de andere helft was juist bezig om de voorsprong vast te houden. De wedstrijd glipt je op die manier door de vingers."

Vergoossen gaf bovendien aan nog altijd de voorkeur voor vastigheden heeft. Hierdoor zal het basisteam van PSV, ondanks de laatste drie teleurstellende wedstrijden, niet veel veranderen. "Ik zie geen reden om de hele tent nu op de kop te zetten. We moeten doorgaan waarmee we bezig zijn en niet om ons heen kijken."