Manchester United door in FA Cup

Wayne Rooney was vanavond van grote waarde voor Manchester United in de FA Cup-wedstrijd tegen Portsmouth. Aanvankelijk werd de spits door manager sir Alex Ferguson op de bank gehouden, maar mocht halverwege de tweede helft invallen voor Ole Gunnar Solskjaer.

Na een vloeiende aanval tikte Rooney een voorzet van Ryan Giggs achter doelman David James. De tweede treffer van de Engelse international was er één van grote schoonheid. Rooney zag James iets te ver voor zijn doel staan en verraste de keeper met een prachtige lob.

Vier minuten voor tijd kwam Portsmouth sterk terug. Invaller Nwankwo Kanu tikte een schot van Pedro Mendes binnen, waardoor de spanning terug kwam in de wedstrijd. Ondanks een slotoffensief bleef het bij 2-1, waardoor de Mancunians zich plaatsten voor de volgende ronde.

Submitter:  Bron: NOS-TT