Shevchenko: "Ik wil niet weg"

De situatie rond Andrei Shevchenko blijft nog steeds de gemoederen bezighouden. Afgelopen zomer verruilde de spits AC Milan voor Chelsea, maar heeft bij de Londense club nog maar weinig laten zien.

De geruchten worden dan ook steeds heviger dat manager Jose Mourinho de spits liever kwijt dan rijk is. Shevchenko zelf heeft nu laten doorschemeren dat hij niet bepaald het lievelingetje is van Mourinho. "Ik heb het hier goed naar mijn zin, maar ik heb het idee dat ik niet in het spel van Mourinho pas. Ik ben iemand die veel vertrouwen nodig heeft. Als Mourinho mij niet nodig heeft, is dat geen probleem. Dan ga ik gewoon terug naar Italië, om daar te laten zien dat ik het scoren nog niet verleerd ben", aldus de spits, die dit seizoen nog maar zeven keer het net wist te vinden voor Chelsea.

Update: Chelsea en Shevchenko ontkennen dat de spits zinspeelt op een vertrek. Volgens hun is de commotie ontstaan wegens een slechte vertaling van een interview dat de Oekraïner enkele weken geleden gaf aan een Russisch tijdschrift. Een Engelse krant nam dat interview donderdag gedeeltelijk over, maar heeft dit dus verkeerd vertaald. Shevchenko laat weten dat hij het weliswaar moeilijk had in zijn eerste paar maanden bij Chelsea wegens naweeën van het WK, maar dat hij nog altijd gelooft in zijn positie bij Chelsea.