Uitslagen Italië speelronde 4

In Italië werd dt weekend de vierde speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand en programma van volgende week.

Internazionale neemt eerste plek in na 4-3 overwinning

Een nieuwe nummer één in Italië na de vierde speelronde. Internazionale wist optimaal te profiteren van het verlies van Palermo, zelf wonnen de Nerazzuri met 4-3 van Chievo Verona. Voor rust wist alleen Hernan Crespo het doel te vinden.

Crespo opende de score in de 11e minuut, na rust bouwden de Milanesen de score verder uit. Verdediger Walter Samuel maakte de 2-0 en vijf minuten later wist Dejan Stankovic het derde doelpunt te maken. In de 69e minuut maakte Crespo zijn tweede van de dag.

Alles leek in kannen en kruiken voor Inter maar vijftien minuten voor tijd kregen de bezoekers een strafschop. Emanuele Pesaresi wist deze te benutten waardoor Chievo er weer in geloofde. In de 86e minuut bracht Simone Tribocchi de spanning verder terug door de 4-2 aan te laten tekenen.

Twee minuten daarna hield iedereen in het San Siro zijn adem in nadat Matteo Brighi het doelnet liet bewegen: 4-3. Uiteindelijk hield de thuisclub stand en konden drie verdiende punten worden bijgeschreven.

Palermo naar derde stek na verlies, AS Roma weer tweede

De nummer één voorafgaand aan de vierde speelronde moest op bezoek bij Empoli. De gasten hadden op voorsprong kunnen komen maar Franco Brienza wist een penalty niet te benutten. Vrijwel direct na deze misser werd er wel gescoord aan de andere kant. Luca Saudati zette de thuisclub op een 1-0 voorsprong.

Na rust beslisste Sergio Almiron de wedstrijd door het beslissende doelpunt te maken. Door het verlies van Palermo en de winst van de twee voornaamste concurrenten zakten de Sicilianen weg naar de derde plaats op de ranglijst.

AS Roma had thuis geen enkele moeite met Parma, het werd 4-0 voor Roma. Vincenzo Montella was na vijf minuten al succesvol door het eerste doelpunt te maken. Een goede pass van Daniele de Rossi op Simone Perrotta bracht op slag van rust de 2-0.

Aleandro Rosi wist in de 54e minuut een strafschop te benutten waarna Alberto Aquilani het laatste doelpunt mocht maken.