Vooruitblik: AZ - Feyenoord

Komende zondag staat er weer een spannend duel op het programma. Deze keer betreft het de confrontatie tussen AZ en Feyenoord. De inzet van het duel is de tweede plaats. De ploegen treffen elkaar, in competitieverband, voor de 28ste keer in Alkmaar.

Bij de Alkmaarders is het al zeker dat clubtopscorer Shota Arveladze in actie zal komen. De Georgiër had de laatste weken last van een blessure aan zijn hamstring, maar hij heeft eerder deze week al aangegeven dat hij wil spelen. Dit geldt niet voor Rogier Molhoek. De 24-jarige middenvelder heeft nog steeds last van zijn buik. Daarom zal hij de wedstrijd van komende zondag aan zich voorbij laten gaan. Ook Tarik Sektioui zal niet van de partij zijn tegen Feyenoord. Vanwege familieomstandigheden verblijft de Marokkaan op dit moment in zijn thuisland. Verder bestaat er nog enige onzekerheid over Stijn Schaars. Begin deze week had de middenvelder nog last van pijn in zijn knie, maar inmiddels traint hij alweer bij met de selectie mee. Ondanks dat heeft de speler wel een trainingsachterstand opgelopen, waardoor het twijfelachtig is of hij in actie zal komen.

Ook Feyenoord kent een een twijfelgeval. Het is namelijk nog niet zeker of Pieter Collen zondag tegen de Alkmaarders zal spelen. De rechtsback van de Rotterdammers heeft last van zijn onderrug en verliet hierdoor de training van vrijdag vroegtijdig. Zaterdag zal duidelijk worden of de Belg ook daadwerkelijk zal spelen. Debutant in de selectie van de Rotterdamse ploeg is Jeffrey Altheer. Hij wordt voor het duel met AZ aan de selectie toegevoegd. Altheer is een verdediger en hij zou mogelijk als vervanger voor Collen kunnen fungeren. Bovendien speelt het 19-jarige talent ook al regelmatig bij de beloften van Feyenoord.

Wat de statistieken betreft staat Feyenoord er het beste voor. In Alkmaar wisten de Rotterdammers elf keer te winnen. Verder werd er tien keer gelijk gespeeld en zes keer trok AZ aan het langste eind. Of Feyenoord de punten dit seizoen mee naar Rotterdam kan nemen is nog maar de vraag. De laatste editie van deze wedstijd tussen de twee clubs liep uit op een deceptie voor de Feyenoorders. Toen werd namelijk verloren met 4-1. Of AZ dit nog een keer kan herhalen zal zondagmiddag duidelijk worden. Om 12:30 wordt in de Alkmaarderhout afgetrapt tussen beide ploegen.

Submitter:  Bron: FOK! Sport