Afrika Cup: Nigeria grijpt het brons

Nigeria heeft zich verzekerd van de derde plaats op de Afrika Cup. The Super Eagles versloegen Senegal in de troostfinale: 1-0.

Zoals vaker bood het duel om de derde en vierde plaats weinig vermaak. De wedstrijd stond mede in het teken van de laatste interland van Jay Jay Okocha. Ook deze publiekslieveling deelde echter in de malaise. In het eerste bedrijf vielen slechts twee hoogtepunten te noteren. Eerst schoot de Nigeriaan Taye Taiwo op de lat, waarna Guiranne Ndaw bijna scoorde namens Senegal.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Een verlenging leek aanstaande, ware het niet dat Garba Lawal een voorzet van John Utaka tot doelpunt promoveerde. De ex-speler van Roda JC werd daarmee de matchwinnaar. Op basis van de tweede helft was de winst niet onverdiend. Zo miste Obafemi Martins een zeer grote kans. Morgen is de finale tussen Egypte en Ivoorkust.

Nigeria – Senegal 1-0