Landzaat spuwt gal over houding AZ

Denny Landzaat heeft in dagblad De Telegraaf zijn frustraties geuit. De 29-jarige middenvelder van AZ is gefrustreerd dat de Alkmaarse club hem niet de kans gunt om de overstap te maken naar een Europese topclub. De speler verwijt AZ onfatsoenlijk en vaag gedrag.

De afgelopen weken werd Landzaat in verband gebracht met verschillende Europese topclubs, maar tot een overgang kwam het niet. "Natuurlijk ben ik uitermate teleurgesteld in de opstelling van AZ tegenover geïnteresseerde clubs als Real Madrid, Fiorentina, Birmingham en Feyenoord. Alleen kan ik niet verslappen omdat aan het eind van het seizoen het WK in Duitsland lonkt. Bij AZ weten ze dat natuurlijk ook."

"Ze willen me niet kwijt, maar zeggen tegelijkertijd tegen clubs: Doe maar een bod. Als ik dan vraag voor welke transfersom ik mag vertrekken, laten ze niets los. Eenmaal kreeg ik van AZ te horen dat zich een club had gemeld die meer wilde betalen dan Fiorentina, Feyenoord en Birmingham. Maar AZ had die club al afgepoeierd. AZ stelde me niet eens op de hoogte van de interesse. Zoiets vind ik gewoon onfatsoenlijk," aldus Landzaat.

Ook de eis van AZ aan geïnteresseerde clubs om het transferbedrag in één keer te betalen vind Landzaat niet gepast. "In termijnen afrekenen kan niet bij AZ, hoewel ze de 500.000 euro voor mij wel in termijnen aan Willem II hebben betaald."

Landzaat heeft dan ook flink de pest in de houding van de Alkmaarders. "Elf miljoen voor iemand van 29 jaar noem ik niet reëel. Ze ontnemen me misschien de kans van mijn leven om te laten zien dat ik me ook in een grote competitie staande kan houden."