"Kimi beste coureur na Schumi"

In een enquete van het tijdschrift F1Racing is Kimi Räikkönen als beste coureur na Michael Schumacher uit de bus gekomen. De 72-koppige jury schatte de talenten van de Fin hoger in dan die van Fernando Alonso, huidig leider in het wereldkampioenschap.

De jury van F1Racing bestond onder anderen uit oud-wereldkampioenen Damon Hill, Jody Scheckter en Mika Häkkinen. Zij moesten stemmen op de coureur die zij na Michael Schumacher momenteel de beste coureur ter wereld vonden. Räikkönen kwam als beste uit de bus met 27 stemmen. Fernando Alonso eindigde als tweede in de ranglijst. Hij kreeg 16 stemmen. De derde plaats was voor Rubens Barrichello, die negen stemmen kreeg.

Scheckter roemde de Fin als "ongelooflijk snel". Häkkinen was dezelfde mening toebedeeld, ook al vond hij dat zijn landgenoot naast de baan misschien wat weinig spraakzaam was. "Op de baan rijdt hij met de allure van een groot kampioen."

Opvallend is dat de statistieken het niet eens zijn met de uitslag van het onderzoek. Van zijn 72 wedstrijden tot nu toe heeft Räikkönen er twee gewonnen, wat neerkomt op 2,78% van de races. Verder wist hij 47,22% van zijn races in de punten te rijden en scoorde hij gemiddeld 2,44 punten per wedstrijd. Alonso wist daarentegen in 55 races er vier te winnen, wat een percentage van 7,27% betekent. Van al zijn starts wist hij er 49,09% te verzilveren met één of meerdere punten en is zijn gemiddeld aantal gescoorde punten per race 2,73.