Brits bedrijf wil Gelredome én Vitesse overnemen

Een Brits bedrijf heeft een bod van 50 miljoen euro uitgebracht op voetbalclub Vitesse en het stadion Gelredome in Arnhem.

Voormalig voorzitter van Vitesse, Karel Aalbers heeft dit bekend gemaakt. Duet Group, de naam van het bedrijf, doet een bod van 24 miljoen euro op stadion Geldredome, maar wel met de voorwaarde dat het ook de voetbalclub zelf wil overnemen voor een bedrag van 26 miljoen Euro om zo de club weer schuldenvrij te maken. Tevens wil het bedrijf dat Aalbers terugkeert als voorzitter van de Arnhemse club.

Karel Aalbers hoopt dat het allemaal rond komt. Volgens de geplaagde bestuursman zou het alleen maar in het voordeel zijn van club, stadion en stad. "Mijn vertrek destijds heeft alleen maar verliezers opgeleverd. De gemeente Arnhem heeft alles gedaan om het tij te keren, maar men kan er geen geld in blijven pompen. Er is behoefte aan een echte oplossing: bestaande uit een forse financiele injectie, een goed werkbare structuur, alsmede een samenkomst van alle beschikbare know how op het gebied voetbal, entertainment en marketing. Alleen dan ontstaat een organisatie die blijvend op eigen benen kan staan en die zowel het voetbal als het entertainment op een hoger plan kan brengen. Duet Group biedt een totaaloplossing, maar het is de Arnhemse politiek die beslist."