Sonck totaal niet rancuneus tegenover Ajax

Bij zijn eerste persconferentie bij zijn nieuwe club Borussia Mönchengladbach, toonde Wesley Sonck opgelucht dat hij weg is bij Ajax.

En dan niet zozeer vanwege de club, maar vooral het feit dat hij nu weer aan voetballen toe zal komen. Sonck toonde zich totaal niet rancuneus en blijft Ajax een topclub vinden.

De Belgische aanvaller zegt ook dat hij niet mislukt is als voetballer in Amsterdam. "Ik zie mijn periode bij Ajax niet als een mislukking. Het eerste jaar vond ik redelijk goed. Ik speelde veel wedstrijden en we werden kampioen. Soms was ik belangrijk voor de ploeg, soms niet. Dit seizoen kwam ik op een positie die de mijne niet is. Daarna werd ik tweede of zelfs derde spits. En dat is natuurlijk helemaal niet positief. Ik ben wel lang bij de achttien gebleven en ik vond ook dat ik dat zeker verdiende. Het was de eerste keer in mijn carrière dat ik zoiets meemaakte. Ik denk dat ik er sterker door geworden ben."

"Ik wist in november dat het voorbij was. Toen ik twee weken na elkaar naast de kern viel en toen Ajax ongeveer op hetzelfde moment naar een nieuwe spits begon te zoeken. Een spits die beter in hun systeem past, zoals Charisteas, Anastasiou en Babel. Na anderhalf jaar had ik begrepen dat het toch niet mijn ding was."

Sonck is ook niet negatief over zijn contact met trainer Ronald Koeman. "Vorige week zondag zag ik hem nog op de nieuwjaarsreceptie bij Ajax. Ik ben niet ontgoocheld in hem. Ik blijf Ajax een prachtige club vinden. Het laatste half jaar ging het minder, de schuld daarvoor lag zowel bij Ajax als bij mij. Maar ik heb nog altijd een goed contact met Ajax. Ik ben blij dat ik er geweest ben, nu weet ik wat het is: werken bij een echte topclub."