Adriaanse: Dit was geen felicitatie waard

Ondanks dat ze verloren van Grazer AK , gaat AZ wel als groepswinnaar naar de volgende ronde van de UEFA Cup. Toch weigerde Co Adriaanse een felicitatie aan te nemen of uit te delen aan zijn spelers.

"Dit was geen felicitatie waard", zei de coach, die ergens toch ook blij was. "Voor de komende uitwedstrijd tegen RBC komt mij dit wel goed uit. Als wij wel van Graz hadden gewonnen, zou iedereen hebben gedacht: Appeltje, eitje, RBC. Nu kan niemand dit nog in zijn hoofd halen. RBC speelt net als Graz en daar hebben wij kansloos van verloren."

Adriaanse zei na de wedstrijd dat hij een nederlaag had ingecalculeerd "Als je zo'n lange reeks overwinningen hebt, kun je een keer verliezen . Zul je een wedstrijd hebben, waarin je niet scoort. Tegen Graz was het moeilijk, want wij waren als groepsleider de favoriet. Tegen Auxerre en Glasgow waren wij de underdog. Dat is veel gemakkelijker voetballen. Ik kan het mijn elftal niet kwalijk nemen dat er is verloren. AZ is een modale ploeg met bepaald geen uitzonderlijke voetballers."