Jordan klaar om zich in te schrijven

Jordan heeft bevestigd dat zij op de inschrijvingslijst voor het Formule 1 seizoen van volgend jaar zullen staan. Hiermee is Jordan het negende team dat zich aanmeldt voor het Formule 1 seizoen van 2005.

Het voortbestaan van het Engelse team leek in het gedrang te komen nadat Ford had verklaard om de stekker uit al haar Formule 1 activiteiten te halen. Hierdoor zou Jordan zonder motoren komen te zitten aangezien deze geleverd werden door de Ford-dochter Cosworth.

Wanneer er gevraagd werd of het team haar inschrijving al had ingediend, verklaarde een vertegenwoordigster van het team: "We hebben het nog niet ingediend maar we zullen dat zeker voor de deadline van maandag doen."

Er wordt gefluisterd dat het team erg dichtbij een overeenkomst voor een motorendeal met Toyota is. Ondertussen schijnt Eddie Jordan ook in gesprek te zijn met een aantal potentiële Chinese sponsors.

Het nieuws dat Jordan dus in 2005 gewoon meerijdt tijdens het Formule 1 seizoen, wil zeggen dat er in ieder geval negen teams op de grid zullen staan. Het enige team waarvan de inschrijving nog niet zeker is, is het team van Jaguar.