Davids scoort eerste treffer

Edgar Davids scoorde vanavond zijn eerste doelpunt voor FC Barcelona, hij deed dat in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Albacete (5-0).

Hoewel Barcelona thuis dit seizoen moeite heeft met winnen, liep het vanavond allemaal gladjes. Zonder de aan de enkel geblesseerde Patrick Kluivert werd Albacete gedeklasseerd.

Xavier Xavi opende na een kwartier de score (1-0). Vlak na rust ging Camp Nou echter uit z'n dak. In vijf minuten voerden Javier Saviola, Quaresma en Edgar Davids de score op naar 4-0. Uiteindelijk zorgde Luis Enrique in de slotminuut voor de slagroom op de taart (5-0). Met de zege kruipt Barcelona naar plaats vijf, vijftien punten achter leider Real Madrid.

Real Madrid won met pijn en moeite bij Real Valladolid. De 'Koninklijke' stond bij rust nog op een 2-0 achterstand. Ronaldo bracht Real vlak na rust echter de aansluittreffer. Na een benutte penalty van Luis Figo, was het wederom Ronaldo die de Madrilenen naar drie punten schoot (2-3).