Nieuw rubber voor Michelin

Michelin heeft er alles voor over om Kimi Räikkönen wereldkampioen te maken en dus de strijd met Bridgestone te winnen.

De bandenfabrikant zou ook graag Williams voorbij zien gaan aan Ferrari zodat de bandenleverancier zelfs 'de dubbel' zou pakken. Daarom komt Michelin met nieuwe bandensoorten naar Suzuka.

Het team zal met vier verschillende soorten droogweerbanden komen en ook nemen ze, in overleg met hun vijf partners, één geheel nieuw type droogweerband mee. "Drie van de vijf compounds hebben we nog niet eerder gedurende de races gebruikt," zegt Pascal Vasselon, Michelin’s F1 programme-manager. Hij meldt ook dat Michelin met een nieuwe natweerband komt.

Die laatste val vooral het verschil moeten maken. Tot nog toe was Bridgestone altijd de snellere als het op natte situaties aan kwam. Na grote verschillen tijdens de buien op Indianapolis, zal men hier zeker rekening mee houden want het weer in Japan kan zeer plots omslaan.

Motorsport director Pierre Dupasquier kijkt ook vast vooruit: "Een achterstand, zoals wij die kennen op Bridgestone met onze natweerbanden, houdt je scherp. We zijn er van overtuigd ook met die banden op langere termijn het beste te worden. Wellicht zal dat al in 2004 het geval zijn."