Van Nistelrooij scoort record

Manchester United speelde zaterdag tegen Bolton Wanderers, het won overtuigend met 4-0. Als altijd stond ook Ruud van Nistelrooij weer op het bord, andermaal een record.

Van Nistelrooij verbeterde met het vierde doelpunt voor Manchester en zijn eerste in de wedstrijd het record van scoren in wedstrijden op rij. Van Nistelrooij had vorig seizoen al eens een recordreeks van acht neergezet en deelde daarmee het clubrecord met Liam Whelan.

'Van the man' kwam er tegen Bolton lange tijd niet aan. Nadat Giggs in de eerste helft Manchester op voorsprong had gebracht, mocht Van Nistelrooij in de 72e minuut aanleggen voor een penalty. De hard ingeschoten bal was te slecht geplaatst en werd gepareerd door Jusse Jaaskelainen. Twee minuten later verdubbelde weer Giggs de score echter alsnog. Nadat Scholes de stand naar 3-0 had getild, was het drie minuten voor tijd dan toch de Nederlander die zijn eerste treffer van het seizoen aantekende. Het was zijn veertiende doelpunt in negen opeenvolgende duels.