Schumacher reageert op veranderingen

De veranderingen in de Formule 1 zijn noodzakelijk om de sport een spektakel te houden. Dat vindt wereldkampioen Michael schumacher. Maar de Duitser is niet blij met alle aanpassingen...

Aan de vooravond van de eerste race van dit seizoen, dit weekend op Albert Park in Australië heeft wereldkampioen Michael Schumacher zijn mening gegeven over de veranderingen die dit jaar door de FIA zijn doorgevoerd. Volgens de Duitse coureur veranderen de nieuwe regels niet zijn gedrag ten opzichte van een raceweekend, maar alleen zijn voorbereiding daarop.

"We zullen de effecten van de veranderingen pas zien in Australië. Ze veranderen niet mijn houding tegenover het raceweekend, maar zullen ongetwijfeld de voorbereidingen beïnvloeden, zeker omdat de vrijdag nu zo belangrijk is geworden. Ik wil er graag een beter idee over hebben voor ik meer over de veranderingen kwijt wil," aldus de coureur.

Schumacher zegt lang genoeg in de sport te zitten om te weten dat het zinloos is zich vooraf zorgen te maken over de veranderingen. Hij staat positief tegenover aanpassingen die de sport weer meer spektakel moeten geven. Dit kan voor de Formule 1 ook weer meer potentiele sponsoren opleveren. "De hele wereldeconomie maakt zware tijden door en sommige Formule 1 teams zijn daar ook de dupe van. Dus ik denk dat de veranderingen een stap in de goede richting zijn."

Toch vallen niet andere veranderingen bij de Duitser in goede aarde. Zo is hij niet bij met het verbod om de tanks na de tweede kwalificatie op zaterdag nog bij te vullen. Die regel zou een spannend stuk schouwspel voor de toeschouwers weghalen.