Major League Eating: The Game komt naar WiiWare

Eetwedstrijden. Om de een of andere reden toch redelijk populair in de VS en in Japan, hier in Europa hebben we blijkbaar iets meer moeite om de charme te begrijpen van mensen die meer dan honderd hot dogs naar binnen werken binnen enkele minuten. Maar, er is blijkbaar een markt voor, want de eerste eetwedstrijd simulator komt er aan!

Marjor League Eating: The Game zal exclusief naar WiiWare komen, het games-kanaal wat Nintendo zal lanceren. De aantrekkingskracht van het snel-eten wordt uitgelegd door Bill Swartz, belangrijke bobo bij de developer Mastiff.

Major League Eating is als een bewegend gedicht. Professionele veelvraten bezitten de elegantie van ballerina's gecombineerd met de brute kracht, mentale focus en straffe darmen om hun lichaam en geest minstens net zo ver te duwen als atleten van elke andere extreme sport. De overwinning is zoet en verlies kan heel erg smerig zijn. We zijn ape-trots dat wij de kans hebben gekregen om deze unieke ervaring naar de mensen thuis te brengen.

De game brengt ons de grootste internationale helden op het gebied van kots-inhouden in een soort beat 'm up-achtige gameplay. Gebruik het arsenaal van scheten, boeren, mosterd gas en een enkele tandafdruk hier en daar om je tegenstander te verhinderen zo snel mogelijk voedsel naar binnen te werken. De Wiimote zal gebruikt worden om het eten zo realistisch mogelijk te simuleren, inclusief bekende tactieken als proppen, smijten en de typmachine.

Het spel kan met maximaal twee spelers gespeeld worden, biedt online-multiplayer en wordt verwacht op WiiWare.