Reggie: Niet genoeg Wii's met de feestdagen

Met de Wii bereikte Nintendo een van haar grootste successen in de geschiedenis. De console is sinds haar launch de best verkochte wereldwijd en er lijkt niet spoedig verandering in te komen. Het succes was zelfs zo groot dat er maandenlang tekorten waren in de winkels. Nintendo Amerika baas Reggie Fils-Aime denkt dat kunststukje met de feestdagen weer te moeten evenaren. Hij verwacht namelijk dat, hoewel de productie enorm is opgeschroeft, ze met de feestdagen weer tegen een tekort aan zullen lopen.

"We're working very hard to make sure that consumers are satisfied this holiday, but I can't guarantee that we're going to meet demand. As a matter of fact, I can tell you on the record we won't.

What I can tell you is that typically, our inventory is lasting a day… The issue is not a lack of production. The issue is we went in with a curve that was aggressive, but the demand has been substantially more than that. And the ability to ramp up production and to sustain it is not a switch that you flick on."

Voor mensen die toch een Wii willen bemachtigen met kerst of sinterklaas kan volgens Reggie beter nu maar beginnen met kopen of in ieder geval verschillende winkels benaderen. Het zou zelfs handig zijn om maar vast een goede band op te bouwen met de verkoper. Het lijkt er dus op dat je winkeliers zult moeten omkopen om de Wii te kopen eind dit jaar.


Nintendo kan er niks aan doen blijkbaar