Cyanide verkrijgt Blood Bowl rechten

Games Workshop heeft de game-smaak te pakken. De eerste Warhammer-games zijn nooit echt een succes geworden (op Dark Omen na dan misschien). Echter, door de 'ik-verkoop-rechten-aan-gerenommeerde-developers'-strategie krijgen (Warhammer: Mark of Chaos) en hebben (Warhammer 40K: Dawn of War) we een aantal mooie games gebaseerd op Game Workshop licenties.

Daar kunnen we nu nog een game aan toevoegen. De Workshop heeft namelijk de rechten van het populaire Blood Bowl aan de Franse ontwikkelaar Cyanide gegeven. Niet echt een logische keuze zou je denken, daar de belangrijkste wapenfeiten van deze developer de Pro-Cycling manager en Horse Racer-games zijn. Echter, sommigen zullen wel weten dat Cyanide ook de maker is van Chaos League (+ standalone expansie Sudden Death). CL was een originele game in de trant van Blood Bowl, die mede door een falende publisher (Jester) nooit echt is doorgebroken tot de Europese markt (in Frankrijk was die wel redelijk succesvol).

In Blood Bowl (en Chaos League) draait het allemaal om Fantasy Football. Zeg maar een soort rugby met elfjes, Orks en dergelijke plus een vleugje magie met extra geweld en bloed. Blood Bowl is uiteraard Turn-Based, en Chaos League was een soort conversie naar een Real-Time PC versie. Games Workshop was in eerste instantie not echt amused, maar in the end komt alles toch nog goed. Binnenkort zullen meer details en een publisher bekend worden gemaakt.