Geen liefde tussen EA en Peter Jackson

In een interview met de New York Times hebben naaste medewerkers van Peter Jackson verteld waarom hij de rechten om een game te maken gebaseerd op zijn nieuwe film King Kong aan Ubisoft heeft gegund en niet aan EA, die eerder wel verantwoordelijk waren voor de Lord of the Rings games.

Volgens deze naaste medewerkers is dit omdat Peter Jackson gefrustreerd is geraakt door de houding van EA tijdens het ontwikkelen van de Lord of the Rings games. Zo heeft de manager van Peter Jackson verklaard dat Electronics Arts niet geïnteresseerd was in inbreng van de filmmaker terwijl later wel reclame werd gemaakt met de bewering dat de regisseur nauw verbonden was met de ontwikkeling van de games.

Een woordvoerder van Electronics Arts heeft inmiddels gereageerd door te zeggen dat Peter Jackson alle mogelijke ruimte is gegeven om iets bij te dragen aan de spellen. Desalniettemin heeft Peter Jackson zich voor de gameversie van zijn nieuwe film gewend tot Ubisoft en het team van Michel Ancel, eerder verantwoordelijk voor Beyond Good & Evil.

King Kong, the game zal 17 november verschijnen voor de PC, PS2, Xbox en Gamecube. De Xbox 360 versie verschijnt 2 December. Tenslotte zullen er op 9 december nog versies voor de DS, GBA en PSP uitkomen.