Grote brand Den Helder incl foto's

In Den Helder brak omstreeks 14:45 een zeer grote brand uit in de sporthal van het Lyceum aan zee aan de Drs. F. Bijlweg. Tijdens de brand waren er geen mensen aanwezig in de sporthal. Tegen 18:00 was de brand onder controle.

De brand veroorzaakte ook flinke rookontwikkeling, hierdoor adviseerde de brandweer bewoners van het nabij gelegen verpleegtehuis en woonwijk De Schooten ramen en deuren gesloten te houden.

Van de sporthal is niets meer over en de ongeveer duizend leerlingen hebben maandag in iedergeval geen les. Hoe de rest van de week zal verlopen is nog onduidelijk.

Opmerkelijk aan de brand op deze locatie was dat de naastgelegen brandweercentrale juist vandaag een open dag had waarbij zij diverse demonstraties gaven. 

Den Helder heeft de afgelopen paar maanden al drie andere grote branden te verwerken gehad. 10 juni brandde het monumentale pand van nazi-achitect Alber Speer af, 30 juli was het een replica van een VOC-schip  wat in as werd gelegd en twee weken geleden op 14 augustus waren twee loodsen  de pineut.

FOK!user en PR-manager Senesta was bij de brand aanwezig en maakte voor ons foto's.  

1

2

3

5

6

7

8

12

14

12

Voor meer foto's en discussie kun je ook terecht in het topic op het forum.