Bosbranden Spanje woekeren voort

De bosbranden in Spanje hebben een achtste leven geëist. Nabij Teruel in het oosten van het land kwam een 50-jarige chauffeur van een tankwagen om. Het voertuig vervoerde bluswater. Dat maakten de autoriteiten vandaag bekend.

Teruel ligt in de regio Aragon. De vlammen hebben hier al meer dan 8000 hectare bos verwoest. Zes dorpen met circa 1500 inwoners zijn ontruimd. Meer dan vijfhonderd brandweerlieden bestrijden het vuur met achttien blusvliegtuigen.

Vanwege de brand moest de hogesnelheidstrein tussen Madrid en Zaragoza bijna twintig uur worden stilgelegd. Ongeveer zevenduizend reizigers moesten overstappen op bussen.

Landelijk bestrijden meer dan duizend brandweerlieden en militairen zeker 24 natuurbranden. Een harde wind en hoge temperaturen bemoeilijken de bluswerkzaamheden. Eergisteren kwamen in de buurt van Tarragona in het noordoosten vier brandweerlieden om bij de bestrijding van het vuur in het natuurpark Els Ports. Het vuur woedde hier vandaag nog voort en had al bijna 1200 hectare bos in de as gelegd.


Dodelijke bosbranden Spanje woekeren voort  (foto: DAG)