Drukkerij weigert homoteksten

Het textieldrukkersbedrijf Konavo uit Nieuwe Tonge heeft geweigerd badhanddoeken te bedrukken voor de Stichting Gay Sport Nijmegen, meldt dagblad De Gelderlander.

De drukkerij wijst homoseksualiteit af op basis van een christelijke levensovertuiging, en wenste daarom de tekst 'Gay Sport Nijmegen PINK Tournament 2009' niet te verspreiden via textiel.

Daar bleef het niet bij: de drukker riep de stichting daarnaast op niet mee te werken aan 'dergelijke God-onterende evenementen', zoals het sporttoernooi voor homo's dit weekeinde in Nijmegen.

Op de website van Konavo staat te lezen: "Wij voorzien geen afbeeldingen en/ of teksten: die God-onterend zijn; die (mogelijk) aanstootgevend (kunnen) zijn; (voor activiteiten) waar wij (principiëel) niet achter kunnen staan."

De Stichting Gay Sport Nijmegen heeft aangifte gedaan van discriminatie. Het Openbaar Ministerie zoekt de kwestie inmiddels uit. Ook gaan de Nijmegenaren de zaak aankaarten bij de Commissie Gelijke Behandeling.

De drukker heeft wel aangeboden handdoeken te leveren met alleen de tekst 'Nijmegen 2009', maar daar zaten de homoseksuele sporters dan weer niet op te wachten.