Disneyland Hongkong wordt uitgebreid

Het Amerikaanse amusementsconcern Walt Disney heeft met de autoriteiten in Hongkong een akkoord bereikt over uitbreiding van Disneyland in de Chinese stad. Met dertig nieuwe attracties wordt een poging gewaagd om meer bezoekers te trekken. Ook moet het park met de uitbreiding een serieuze concurrent worden van het amusementspark dat Disney in 2014 in Shanghai wil bouwen.

Met het vijf jaar durende project is een bedrag van ruim 3,6 miljard Hongkong-dollar (332 miljoen euro) gemoeid, zo maakte de overheid in Hongkong bekend. Walt Disney draait op voor de investering.

De autoriteiten in Hongkong, die een meerderheidsbelang hebben in het amusementspark, steken er geen geld in. Wel worden enkele leningen aan Disneyland omgezet in aandelen. Hongkong behoudt daarmee een belang van 52 procent in het park.

Disneyland in Hongkong opende in 2005 zijn deuren. De bezoekersaantallen vallen sindsdien tegen. Om meer bezoekers te trekken heeft de Chinese overheid al de visarestricties versoepeld voor Chinezen die het park willen bezoeken.


Hey Minnie, lekkere loempia van me.