Sidekick Veronica-DJ doet stenengooiers na

Een groepje jongeren uit Gouda heeft deze week een boete gekregen van slechts 90 euro, omdat ze stenen gooiden naar een politieauto. De politie vond dat het slechts baldadigheid was. De sidekick van Veronica-DJ Rick van Velthuysen, Erik-Jan Rosendahl, nam de proef op de som en onderzocht of het ook baldadigheid was als hij een politieauto vernielde. Hij ging vanmorgen op pad naar Gouda en sloeg een raam kapot met een noodhamer. Helaas voor hem werd hij door de politie opgepakt.

Erik-Jan ging naar Gouda om een woordvoerder van de politie te ondervragen over de boete van slechts 90 euro, maar de woordvoerder wilde hem niet te woord staan. Vervolgens sloeg Erik-Jan, voor het oog van agenten die binnen stonden, met een noodhamer door de ruit van een politieauto. Hij sloeg op de vlucht, maar werd live op de radio aangehouden.

Later bleek dat er toch een addertje onder het gras was, want Erik-Jan sloeg niet tegen een ruit van een politieauto, maar van een sloopauto. Wel is hij aangehouden en het is nog niet bekend welke straf de sidekick krijgt.

Luister hier naar het fragment van Radio Veronica.

Update 17:10:
Het AD meldt dat er nog helemaal geen bekeuring is uitgedeeld aan de stenengooiers en dat ze ook nog niet aangehouden zijn. Erik-Jan heeft uit een container een portier van een sloopauto gehaald en die vernield met zijn noodhamer. Vervolgens rende hij keihard weg, waarop de politie hem achtervolgde en tenslotte hebben aangehouden op verdenking van vernieling en opruiing. Erik-Jan zit nu nog steeds vast op het politiebureau en op dit moment wordt onderzocht hoe hoog de kosten zijn van de politie-inzet.